fbpx

Kennendheid is de eerste zichtbare reflexie vanuit het Absolute

Wanneer:
zeven keer op vrijdagochtenden 7 juni tot en met 19 juli
zeven keer op dinsdagavonden 4 juni tot en met 16 juli

In september plan ik een nieuwe reeks.

Kosten: 20 euro per keer
Waar: Dirk Wittehof 15 Amsterdam (gratis parkeren)
Aanmelden: door me een mail te sturen

We beginnen elke sessie met een kwartier ademwerk. Ik besteed veel aandacht aan de non duale ervaring. Dit noem ik Essentie en dat zijn ervaringen van liefde, aanwezigheid, ruimte, leegte, kracht, stilte, helderheid, etc. Door steeds weer terug te keren naar de conceptloze ervaring wordt alles helder. Deze eenvoudige en super actieve beoefening smelt in de realisatie van wat je werkelijk bent. Dat is het ultieme geluk.

Zelfrealisatie verloopt via het lichaam

Ik werk met ingredienten uit Focussen naar Essentie en Authenticiteitcirkel. Dit betekent dat voelen van lichamelijke sensaties en het groepsproces worden meegenomen in de sessies. Zo gaan we elkaars essentie benoemen. Deze voel je in de fysieke aanwezigheid. Ik zie mijn manier van satsang geven als technisch en lichamelijk.

Word verliefd op de lichamelijke beoefening en krijg je concepten over verlichting helder

Je verwarring over Zelfrealisatie komt voort uit je gesloten denkkader en de idealisatie van het begrip. Door vragen te stellen en het lichaam erbij te betrekken explodeert of smelt dit denkkader in onmiddelijke oneindigheid.

Voorbereiding.
Luister naar onderstaande mp3 fragmenten van Alexander Smit. Alexander Smit was iemand die aan de bron van de Nederlandse satsang stond. Zijn leraren waren Wolter Keers en Nissargadatta. Hier een mooie reeks geluidsfragmenten van zijn satsangs. Wat ik mooi vind is dat hij met zijn persoonlijkheid en humor stevig naar het absolute verwijst.

4 + 7 =

Share This
Stel hier je vraag