fbpx

Eigenheid is een uiting van je zuivere unieke conditionering. Het is een (niet) weten van wat je bent en vandaaruit is er een onmiddelijke ervaring van het leven en een directe reactie op wat er op je afkomt. Er komen dingen vanuit het lichaam en van buiten het lichaam op je af en jij bent de getuige die met behulp van het lichaam, denken en voelen in de wereld staat.

Eigenheid is iets puur persoonlijks en kan aanvoelen als een plasma achtige substantie met een eigen ervaringskleur. De ervaring van eigenheid en de reacties gaan samen met gevoelens van kracht, vertrouwen en sereniteit. Dit is je kompas om te meten of er werkelijke eigenheid is. Je weet wat je wil in het moment en het onderscheidingsvermogen functioneert simpel; dit wil ik wel en dit wil ik niet.

Vanuit deze stroom ontvouwt het leven zich vanzelf. Je zou het de zielstroom kunnen noemen. Wanneer je vanuit de getuige kijkt naar deze stroom is je bestemming en karma helder. Je hoeft niets te veranderen, te doen of te controleren. Alles gaat zoals het gaat. Het steeds weer afstemmen op je eigenheid brengt je in contact met het geheel.

Het enige idee wat je eigenheid in de weg staat is dat jouw leven of dit moment anders moet zijn dan het nu is.

 

Share This
Stel hier je vraag