fbpx

Het doel is enkelvoudig

Bewustzijn werkt genadeloos toe naar de kennendheid van zichzelf. Dit betekent dat alles stap voor stap wordt afgebroken in de wereld van de persoonlijkheid. Bewustzijn is bijzonder creatief in het afbreken van alle identificaties en maakt voor elk persoon een reeks specifieke levenslessen.

Het gaat om de houding waarmee je het beleefd. Geef alle weerstand op door elke gehechtheid te zien. Wanneer je kunt zien dat alles wat er in het dagelijkse leven gebeurt een verwijzing is naar Zelfrealisatie krijgen gebeurtenissen in je leven een andere betekenis en ga je ze lichter ervaren. Elke identificatie met een verlangen, een overtuiging of een voorkeur leidt vroeg of laat tot een egoval. Dit proces van ontvouwing naar volledige naaktheid is en blijft pijnlijk. Ik raad het niemand aan.

Het is meer dat ik beschikbaar ben in iets wat toch al gebeurt. Er zijn periodes van extase en er zijn periodes van stagnatie. Vooral in de stagnatie kan het fijn zijn om een leraar of vriend te hebben. Wat ik voor je kan doen is met compassie bij je zijn, naar je te luisteren en jou het lijden zelf leren dragen.

Wat overblijft is uiteindelijk zuiver Bewustzijn, de Kennendheid van je Zelf en het besef dat er niets in de wereld is wat je blijvend geluk kan brengen. De realisatie van je Zelf als Bewustzijn is alles vervullend en brengt daardoor het lichaam volledige in extase.

Share This
Stel hier je vraag