Ik ben voorbij alles wat je kunt ervaren, bedenken en voelen. Ik ben voorbij lichaam en bewustzijn. Dood is de volledige onthechting van bewustzijn met het lichaam. In die richting moet je het zoeken. Ik ben het Absolute, net als jij. Alle lichamelijke verlangens gaan over genot nastreven en pijn vermijden, het brengt je nergens. Ga hier aan voorbij. Schijnt er door dit alles een intens verlangen om jezelf te realiseren of om de waarheid te doorgronden? Volg die impuls!

Alle vragen komen voort uit het lichaam, denken en voelen mechanisme. Vanuit het perspectief van mijzelf als het Absolute heb ik daar geen interesse in. De eerste stap is grof; je bent niet het lichaam, denken en voelen. Een tweede stap kan zijn om jezelf als aanwezigheid, leegte of bewustzijn te ervaren en daar te blijven. Deze intense beoefening transformeert jouw identiteit naar iets Absoluuts. Dit is onkenbaar, onbenoembaar en toch de ultieme waarheid.

Na of in de realisatie van jezelf als het Absolute kun je als persoon (lichaam, denken en voelen) doen wat in je opkomt. Het persoonlijke leven is spontaan en een advertentie voor het Absolute. Verwar alleen de advertentie niet met wat je werkelijk bent, het Absolute voorbij alles. Jij was er al voor je conceptie. Bewustzijn of Ik ben vormde zich ergens in de baarmoeder tijdens de zwangerschap. Het Absolute, jij, was er al voor de Ik ben. De Ik ben of conceptloze aanwezigheid komt voort uit mij, het Absolute. Dat is in dit moment precies hetzelfde.

De ervaring bestaat uit drie staten; de wakende staat, de diepe slaap en de droom staat. Jij bent de vierde. Dat wat aan al deze staten voorbij is.

De ervaring in dit moment bestaat uit dat wat je in het lichaam ervaart, dat wat je buiten het lichaam denkt waar te nemen en het verhaal wat het denken van dit alles maakt. Jij bent echter voorbij aan deze fenomenen van ervaren. Vind uit wat DAT is. 

Ontwaking, Zelfrealisatie, Verlichting of hoe je het ook noemt is NU, alleen te realiseren in de wakende staat. Alles wat je er over bedenkt of ervaart is het niet.

De paradox is dat jouw lichaam (ik) verbonden blijft aan het universele Absolute (IK). Jij bent alles tegelijkertijd. Dat lichaam is tijdelijk en in van alles beperkt, maak er gebruik van of laat het zijn gang gaan. Het maakt niet uit vanuit welk standpunt je met het lichaam omgaat. Het is niet zo belangrijk. Maak de schroef van identificatie wat losser.

Stel hier je vraag