Of je nu wel of niet gerealiseerd bent, doe je oefeningen. Het gaat niet om het resultaat, het gaat om de gerichtheid van je aandacht. Er is geen einde aan het onderzoek in het dagelijkse leven. Na zelfrealisatie, wat relatief eenvoudig is, is er oneindige zelfactualisatie. Het steeds weer uitdrukken van jezelf als bewustzijn in het persoonlijke leven. Je kunt het ook de levende beoefening noemen.

De gerichtheid is eenvoudig; wat je ervaart in het moment is de waarheid. Doe je oefeningen, om het doen en verwacht geen resultaat. Alleen door niets te veranderen in je ervaring vindt er essentiƫle verandering plaats.

In mijn boek staan meerdere goede oefeningen. Ik noem er twee;
1.ontwikkelen van een open houding
2.vestig je stevig in de waarnemer

Iedereen krijgt net zoveel problemen als hij of zij aankan. In die zin zijn dagelijkse problemen je werk materiaal. Wees niet lui en los ook kleine problemen met heel je wezen op. Kleine problemen worden vanzelf grote problemen.

Mijn ervaring is dat wanneer je je oefeningen blijft doen, het leven op allerlei manieren goed voor je zorgt. De innerlijke houding is ontspannen en de materiƫle werkelijkheid is en/of wordt ervaren als overvloed.

Stel hier je vraag