Zingeving komt onder andere voort uit verantwoordelijkheid nemen voor iets wat jouw stoort in de wereld. Dit storen of zorgen maken over iets komt voort uit een heel leven van observatie, ervaring en kennis. Het is het volgen van je hoogste impuls of waarheid.

Zingeving is geen luxe het is een primaire impuls die helpt om als community te overleven

Wat stoort mij?
Wat mij bijvoorbeeld de laatste weken stoorde is de eenzijdigheid van de berichtgeving rondom de pandemie. Het is mij duidelijk dat de farmaceutische wereld en de banken wereld erg op elkaar lijken. Er zitten systeemfouten in. Het zijn op korte termijn gerichte systemen die geprogrammeerd zijn om meer geld te verzamelen. Het welzijn van de mensheid is niet hun prioriteit. Daar zoek ik dan dingen over op en publiceer de kern. Hoe draag ik het minst bij aan dergelijke systemen? Die vraag heb ik voor mezelf nog niet opgelost. Het gaat mij om het onderzoeken en verblijven in de complexiteit van het geheel. Het is zeker niet alleen maar slecht, maar alleen maar goed is het ook niet.

Het gaat er niet om wat mensen zeggen, maar wat mensen doen. Kijk naar het leven van je leraar, dat is de teaching

Zingeving hoort bij het menselijke leven. Ik zie het als een primaire impuls die de persoon en het collectief helpt met overleven en beter te leven. Hieronder een voorbeeld van een achtienjarig meisje wat zich afvraagd hoe de Nederlandse (identiteits) politiek is ontstaan en hoe het anders kan. Gaandeweg wordt dit prive onderzoek een boek en wordt het steeds groter.

Stel hier je vraag