fbpx

Ik ben

Wanneer je jezelf realiseert als kennendheid kun je waarnemen dat je voortdurend versmelt als een gedachte, een sensatie, een betekenis. Dit is de perceptie van waaruit je persoonlijke leven elk moment wordt opgebouwd. Jouw leven is steeds een enkele gedachte. Zelfrealisatie is niets anders dan steeds weer de weg terug gaan via de versmelting met een gedachte, via ik ben naar kennendheid. Dit gebeurt elke seconde.

Ik ken geen betere weg terug dan mijn variatie op het Focussen. Wanneer je het riedeltje kent en beheerst is er voortdurende helderheid en twijfelloosheid. Als kennendheid zijn er geen vragen meer.

Het idee Focussen loopt op mij vooruit. Ik kan het alleen volgen, er woorden en actie aan geven. Het kan niet anders dan dat het op den duur in de samenleving integreert, omdat het de meest directe en werkzame vorm is die ik op dit moment ken. Het is werkzaam, omdat het elke betekenis in elk moment de weg terug weet te vinden.

Het enige wat je nodig hebt is het verlangen jezelf te willen realiseren als kennendheid.

Kennendheid is vrij van concepten, gevoelens en betekenis. Het is vrij van zingeving, geslacht en doelen. Het is levendigheid in de puurste vorm.

Share This
Stel hier je vraag