We wonen met acht mensen op een berg in Ibiza. Er is totale stilte en vriendschap. Elke maandag coördineren we onze werkzaamheden en eten we samen. De rest van de tijd ontmoeten we elkaar organisch. De groepen die komen nemen we mee in onze visie en sfeer. Het is voor mij een ideale samenleving. We houden de plek schoon, er ontstaan nieuwe vriendschappen, en mensen dragen iets bij uit dankbaarheid voor deze plek. Het is een plek om jezelf thuis te voelen en inspiratie op te doen..

Weinig structuur en veel eigen impuls volgen is een werkzaam ingrediënt

Mijn hoogste verlangen was lange tijd Zelfrealisatie/Ontwaking. Sinds dat heeft plaatsgevonden ligt mijn aandacht bij totale flexibiliteit. Dan kan zijn het volledig onthechten van ervaren tot het onder extreme stress oplossen van complexe problemen. Overal en met iedereen op een kamer kunnen slapen, geen woonplek hebben en leven in totale luxe. Omgaan met en actief opzoeken van allerlei situaties.

Het leven met mensen die in helderheid zichzelf en de community willen onderzoeken geeft een actieve en lichtheid die inspirerend is voor een nieuwe samenleving. Iedereen kan leiding nemen en leiding overgeven aan anderen. Wanneer iedereen zijn talent inbrengt klopt het precies. Keer op keer.  Zo komt het beste bij iedereen naar boven en is het leven werkelijk orgastisch. Ik ervaar zo vaak lichamelijk extase in onze community en dat komt naast de natuur en het klimaat door hoe we met elkaar zijn.

Zoek en vind de community die bij je past, organiseer er desnoods zelf een

Het leuke van Ibiza is dat mensen komen en gaan en elkaar in Nederland ook weer vinden. Daar gaat het dan gewoon door. Mijn hoogste inpuls is altijd geweest om spirituele gemeenschappen te creeren. Ik vertaal dat met de woorden; samen doordringen in liefde. Of ik nu op mijn werkplek was, een festival organiseerde of met clienten iets deed, overal zet ik die sfeer neer van samen, doordringen tot de kern en elkaar in liefde vinden. Elk mens is een licht en gemaakt van licht. Dit kun je vooral ontdekken in community.

Niemand heeft voor 100% ongelijk, ofwel ieder persoon heeft een waardevol stukje voor het geheel

We hebben in onze community eenvoudige werkvormen en principes, zoals ruimte maken in het lichaam door verbonden te ademen en verantwoordelijkheid nemen voor wat jij nu belangrijk vindt. We onderzoeken hoe we naast ontwaking, waarin alles al goed is, we ook in actie een mooie wereld voor onszelf en anderen kunnen maken. Dit is een dagelijks proces waarmee we al honderden mensen hebben geïnspireerd om in actie te komen.

Ik zie in de nabije toekomst een plek met eigen water waar we dit voortzetten en er nog meer ontspanning is. Een plek in eigen bezit waar we het voedsel voornamelijk zelf verbouwen. Dit brengt een andere manier van denken over geld en samen zijn. Eind Juni gaan Tom en Johannes wat plekken bezoeken in Nicaragua. Er zijn steeds meer mensen die zich aansluiten bij dit initiatief. Het werken (de economie), consumeren en vermaak zoals ik uit Nederland ken voelt steeds meer onnatuurlijker aan. 

Er zijn nu ontwakingsverhalen in de omloop waarin het tijd duurt om een verlichte samenleving te creeren. Ik zie steeds meer dat het nu al is en kan. Er is een besluit nodig en een stap uit het oude. Wanneer je wil kun je hier langskomen en het ervaren. Er zijn steeds meer mensen die via deze community hun leven aanpassen, net zoals ik zelf heb ondervonden. De ervaring en het ontmoeten van gelijkgestemden werkt versnellend.

Aanmelden met contact formulier

12 + 3 =

Stel hier je vraag