fbpx

In de binnenwereld is er geen probleem

Deze week aan meer dan zeventig mensen lesgegeven en ik raak er steeds weer van overtuigd hoe belangrijk Focussen is voor de maatschappij. Door met een vriendelijke aandacht alle sensaties, beelden en gedachten er te laten zijn ontstaat innerlijke vrede. Focussen brengt je uit de mechanische verhalen en daarmee het lijden. Iedereen kan Focussen leren.

Wanneer het hoofd met het lichaam verbonden wordt ontstaat er een beleving van heelheid. Dit kan als een non-duale ervaring worden ervaren, als in de flow zijn of verbonden zijn met het geheel. Een valkuil van Focussen is dat alles binnen twintig minuten in volledige rust is en er geen probleem of ambities meer zijn.

De laatste tijd verbind ik het Focussen aan technieken zoals U theory en Circling. Daarin maak je op een Focussende manier contact met een innerlijke visie en de ander. Het uitspreken van een visie of verlangen wat bovenkomt in het contact is een brug naar een uitreikende beweging. Actie in de wereld. Focussen is met name naar binnen gericht, waardoor de valkuil kan ontstaan om niet meer uit te reiken en mee te doen in de maatschappij. De wisselwerking maakt het leven echt. Wat verlang ik van jou, wat verlang ik van de wereld? Het hoeft allemaal niet zo groot te zijn, maar interactie is vervullend. De vrije interactie die in onze jeugd zo dikwijls is geremd en afgekeurd komt weer tot leven.

 

Share This
Stel hier je vraag