Bij mij ga je als alles de deur uit. Ik gebruik daarvoor een bruin flesje met een essentiele substantie die alles oplost en geneest. Dat flesje noem ik Focussen naar Essentie. Dat wil je toch niet kopen? Dat bestaat niet, zo’n middel.

De uitwerking bestaat grofweg uit twee stappen;

1.Ik ben niets dat is wijsheid,
Binnen twintig minuten laat ik je direct ervaren als iets apart van lichaam, denken, voelen en de wereld. Dit gebeurt door het lijflijke gevoel en alles daaromheen te begroeten en er een paar minuten mee te zijn. Je ervaart jezelf als non duale leegte, ruimte, stilte of liefde. De hele zoektocht en alle dagelijkse problemen zijn weg.

Ik ervaar mezelf als niets waardoor ik gescheiden ben van de persoon en de wereld.

2.Ik ben alles, dat is liefde.
Nadat het niets gerealiseerd is, komt de realisatie dat ik/jij ook het lichaam, denken, voelen en wereld ben. Dat gebeurt door alles in de leegte te verwelkomen als mezelf. Nu ben ik beiden, niets, alles, de persoon en voorbij de persoon. Dit besef noem ik de Persoon van Zijn. Het is een alles omvattende ervaring.

Kom het eens ervaren tijdens een Focus naar Essentie sessie, het kan geen kwaad.

Waarom mediteer je nog na Zelfrealisatie?
De persoon is nooit vrij. Het zalaltijd verlangen, lijden, willen overleven en karma uitleven. De persoon is in van alles beperkt; het heeft twee armen en twee benen, een maximale lengte, etc. De persoon moet dagelijks herinnert worden aan het pure wat de oorsprong is van alles.

Het is als een aardewerk pot. Wanneer je het niet schoonmaakt wordt het stoffig en vies. De persoon (lichaam, denken en voelen) kan zich oneindig verbeteren in het dagelijkse leven. Het blijft onderheving aan Karma. De persoon dient elke dag in het pure te verblijven om zichzelf te voeden. Ik, daarentegen, ben los van de persoon. Dit besef geeft de persoon het gevoel niet perse te willen leven en ook niet dood te willen. Het is.

Stel hier je vraag