bloemDoor af te stemmen op de levensstroom kom je in een andere flow. Dit gebeurt bijvoorbeeld door meditatie, bidden en/of het visualiseren van een mooie natuurlijke omgeving. Het lichaam ontspant en er ontstaat een energieopbouw van een zachte serene kracht. Dit zou je ook ‘liefde’ kunnen noemen. Wanneer je vanuit deze laag functioneert ontstaan er liefdevolle gedachtes en handelingen.

Het mechanische denken is vaak de saboteur van deze laag. Het mechanische denken is ontstaan door de vele object relaties die zijn verinnerlijkt en uiteindelijk een gevoel van identiteit zijn geworden. Dit is echter een oppervlakkige laag waar je makkelijk doorheen zakt met enige oefening. Het mechanische denken is niet iets waar je vanaf wil. Het is meer dat je totaal flexibel wordt in het kennen van diepere lagen van bewustzijn.

Door oefening van zelfherinnering en meditatie ontstaan er meer mogelijkheden om het dagelijkse leven waar te nemen. Dit komt ook door de onthechting van de mechanische persoonlijke laag. Pas wanneer je kunt functioneren buiten je mechanische persoonlijke grenzen ontstaat er werkelijke vrijheid. Dan bevindt je jezelf in de levensstroom van het hart en dat functioneert vanuit ‘niet weten’ en ‘verbinding’. Jouw lichaam wordt dan een instrument voor liefde en heling. Liefde en heling is de onderliggende energie van het universum. Dit is werkelijk en makkelijk te ervaren. Door het lichaam er helemaal te laten zijn zakt de aandacht door gevoelens van eenzaamheid en hulpeloosheid heen in een laag van heel zijn en positiviteit. Hier geef je je persoonlijke leven aan het goddelijke. Hier ontstaan de emoties van dankbaarheid, dienstbaarheid en overgave.

Je weet niet meer hoe het moet en hoe het hoort. Je hoeft niets te veranderen of te helen. Je breekt elke seconde open naar het leven toe. In de kwetsbaarheid van het hart, de pijn en het lijden beweegt het leven naar diepere lagen in het bestaan.

Stel hier je vraag