Alles ontstaat uit stilte

Ik ervaar mijzelf als bewustzijn. Dat is een ondefinieerbaar helder iets. In deze gewaarwording vindt er van alles plaats. Er is een subtiele zachte onveranderlijke stilte, er is een kletsende gedachtegang die het dagelijkse leven interpreteert en lijkt te beïnvloeden, er is een creatieve stroom gedachtes en er is dit ik. Door deze gedachtepatronen die ik ervaar als een vorm van energie en informatie stromen gevoelens en essentiële ervaringen (lijken op gevoelens, maar hebben een heldere serene kwaliteit).

Ik ervaar dat het leven elk moment, elke dag vanzelf vorm krijgt en alles gaat zoals het gaat. Langzaam en verwonderlijk. Allerlei gebeurtenissen volgen elkaar op zonder dat ik iets doe. Werk, relaties, opvoeding en creativiteit gebeuren.

Op de een of andere manier ben ik de Zelfrealisatie handel in gerold en dat ontvouwt zich zoals alle anderen onderwerpen in mijn leven rustig en vanzelf. Gedachten gaan naar schatting voor zeventig procent over Zelfrealisatie. Ik interpreteer en ervaar de hele dag door de beleving en begrippen wereld van Zelfrealisatie. Ik heb daar niet voor gekozen. In de ochtend mediteer ik of lees ik wat, vervolgens vormt er zich een gedachtestroom die zichzelf wil uiten in woorden en dat zet ik dan op de website. Ik heb niet een idee dat ik dat doen.

De onderliggende stilte is een terugkerend referentiepunt. Ik ben vanuit die beleving geen persoon of iets met een vorm. Ik ben dat. Het is iets gewoons, iets simpels. Er is geen speciale focus nodig om dat te realiseren. Het is een soort (lichamelijke) ontspanning. Vandaar dat de centrale woorden op mijn website ook zijn; ontspanning, zelfrealisatie en simpel leven. Het is mijn specifieke uiting en conditionering.

Het dagelijkse leven heeft steeds minder te bieden naar mate ik er langer in ervaar. Ouder worden is meer ervaren. Werk, relaties, materie, succes, pijn en andere ervaringen zijn dingen die komen en gaan. De positieve en negatieve lading verdwijnt eruit. Er is een onzichtbare entiteit (ik) die dit allemaal gewaar is en niets uit dit leven nodig heeft.

Dat is misschien het grootste verlies voor het egoïstische ervaren van genot nastreven en pijn vermijden. Het heeft niet veel meer te beleven. Maak geen ding of identiteit van deze woorden, het is niet beter of slechter dan elke ervaring. Alles ontvouwt zich vanzelf.

Ik zou zeggen ontspan en leef je leven zoals het jou gegeven wordt.

Stel hier je vraag