De huidige pandemie is wereldwijd en er is weinig mogelijkheid om dit te ontvluchten. In Nederland gaan we inmiddels naar een tweede maand van strenge lockdown. Mensen kunnen zich nauwelijk voeden en worden moe. Sportscholen, kerkediensten, sociale clubjes, uitgaan, etc. het is allemaal verboden. Tegelijkertijd heb ik contact met mensen die in tropenlanden buiten de steden leven en hier weinig van merken.

Het is geen complot, het is nog veel erger, het is chaos

Ik hoorde vandaag dat ze in Israel concreet aan het spreken zijn over een groen paspoort na twee vaccinaties. Met een groen pasoort krijg je dan meer bewegingsvrijheid. Dit is een idee wat over veel meer landen gaat worden uitgerold. Hoe gaat dat in Nederland vorm krijgen? Wat zijn de lange termijn gevolgen van het nemen van deze nieuwe soort mRNA vaccinatie? Het is inmiddels duidelijk dat de mensheid een proefkonijn is.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de farmaceutische industrie over een aantal jaren een held blijkt te zijn in het vechten tegen virussen die sowieso altijd op de loer liggen. Alles is mogelijk.

Wat mijn onderzoek weer intensiveert is het bericht dar er 80.000 mensen oversterfte is deze maand in Engeland. Dat is enorm hoog en dichtbij. Het aantal inwonersis daar bijna 56 miljoen. In Nederland waar ongeveer 17 miljoen mensen wonen is de oversterfte ongeveer 4000 per maand. Ik heb nog geen duidelijke uitleg gezien van de cijfers uit Engeland en ben benieuwd naar de samenhang van de maatregelen die ze daar getroffen hebben, de mutatie en de besmettingen. Er is in ieder geval gevaar op basis van deze cijfers. Verslag 11 januari..

Ik probeer met het denken en de informatie waar ik beschikking toe heb een overzicht te maken. Dat lukt niet echt, waardoor het denken door gaat. Het alternatief zou zijn er niet meer over nadenken, maar dat is voor mij geen optie, want ik wil de waarheid weten. Dat is een drive die ik overal heb.

Vaccinatie weigeraars en nemers doen dit allebei uit bezorgdheid voor hun eigen en andermans gezondheid

Ik moest denken aan cliënten die ik begeleid met een licht verstandelijke beperking die de wereld soms niet snappen en dan achterdochtig, angstig en boos kunnen worden. Ik leg dan dingen uit of stel hen gerust met een interpretatie van de situatie. Ik ervaar nu zelf die chaos en achterdocht; er is een Brexit, een mutatie een enorme oversterfte en het denken probeert dat allemaal aan elkaar te koppelen. Is dit nu een uitgedacht complot of een willekeurige chaos?

Ik kom mensen tegen die er niet over nadenken en mensen die er overmatig over nadenken en angstig of rebelerend worden. Tja wat is nu de juiste houding en hoe kom je aan de juiste voeding. Ik denk de laatste weken aan corona cirkels. In kleine groepjes bij elkaar komen en het er over hebben. Wat is de impact van de maatregelen, de impact van deze pandemie op het gezinsleven, op je wereldbeeld, etc. Het is ergens een taboe. We zitten er middenin en we hebben het er niet over. Gisteren was ik op bezoek bij wat oudere mensen die mij vroegen of ik het vaccin ga nemen al snel in een lastige situatie, omdat we allebei een andere richting op dachten. Ik kom ook regelmatig bij mijn focusjuf die in de tachtig is en die wil me wel zien, maar onder de druk van haar buren die ook wat ouder zijn ontvangt ze toch maar geen bezoek. Ik begeleid ook intervisie in de zorg waardoor ik veel mensen spreek en daar zie ik dat de moeheid en zelfs somberheid onder werknemers en clienten toeneemt. De mogelijkheden om cliënten te bezoeken is beperkt, er is nauwelijks teamcontact, er is geen dagbesteding, aanraken kan niet meer, thuiswerken en niet kunnen sporten geeft een bepaalde benauwdheid, etc. Het erover spreken verlicht de druk een klein beetje.

In mijn beleving is het verwoorden en mezelf inbrengen een manier om te persoonlijk en collectief te transformeren. Zonder ook maar iets aan mezelf of de omgeving te veranderen gebeurt verandering vanzelf. Verwoorden is iets magisch. Zodra het geluid en de betekenis ervan over mijn lippen de buitenwereld in gaat wordt er iets/intentie geboren en neemt het lichaam (de felt sense) een volgende stap.

In de authenticiteitcirkel zijn vier pijlers die kunnen helpen om over dit onderwerp in contact te gaan. Iedereen heeft behoefte aan een langdurige zorgzame relatie. Deze relatie kan met je vriend zijn en ook met de overheid en de natuur. 

Stel hier je vraag