Het meeste lijden en alle oorlog komen voort uit de identificatie met mechanische concepten (die genot nastreven en pijn vermijden). Het lijden is niet meer dan dit moment anders willen dan het is. Wanneer je iets uit dit moment probeert te krijgen is er onrust.

In de conceptloze ervaringen zoals aanwezigheid, liefde, helderheid, kracht en andere essenties verdwijnt het hele concept van lijden en oorlog. Er is alleen compleetheid, sereniteit, stilte en creativiteit. Een mens hoeft alleen maar een paar minuten te ontspannen en door de mentale laag heen te zakken. Dan zit je ineens in een andere wereld. Het is vreemd en interessant waarom deze keuze niet gemaakt wordt. In de verschillende leren noemen ze het onwetendheid of innerlijke luiheid.

De kunst is om deze ontspanning te blijven doen, totdat het vanzelf gebeurd en het een niet doen is geworden Deze conceptloze ervaringen beïnvloeden het dagelijkse leven positief. Er ontstaat een nieuw soort denken en voelen. Het is voor iedereen toegankelijk, omdat iedereen contact heeft met deze bron. Het is namelijk wat je bent.

In de begeleiding kijken we eerst met behulp van focussen hoe je tot de ervaring komt van bewustzijn. Op het moment dat je jezelf ervaart als bewustzijn kunnen we alert onderzoeken naar het moment van identificatie met een gedachte. De identificatie van bewustzijn met een gedachte is enige belemmering die er bestaat in Zelfrealisatie. De persoon, gedachtes, gevoelens en conditioneringen op zichzelf zijn niet het probleem. Die kun je laten gaan zoals ze gaan.

Stel hier je vraag