Bezieling is de weg

Okay ik ben helder en zie dat waar we nu met zijn allen inzitten is het verlangen naar afstemming op great spirit. Bezieling ervaren en neerzetten in de wereld. Ik voel het natuurlijk zelf, maar ik zie het om me heen gebeuren.

Vandaar dat mensen aan de ayuhuasca gaan, vandaar dat Nahko Bear gelanceerd wordt, vandaar dat oude liefdesstructuren niet meer werken, vandaar dat open komen te liggen van alle geheimen, vandaar de aantrekking van Mooji, de groeiende Hillsong kerk, het open UP, opstellingen werk. Die bezielde dingen. Het is de tijd voor bezielde actie.

Als je dit leest, wat doet dat met jou?

Mijn volwassen leven staat in het teken van community building. Een onderzoek hoe we met zijn allen in een goede sfeer kunnen samen leven.

Een eerste peiler is de liefde in jezelf vinden.
Door uit te vinden wie je of wat je bent ontstaat er rust en liefde. Vanuit deze rust kun je uitreiken naar de ander zonder projecties en verwachtingen. Wanneer alles innerlijk onderzocht is en overwegend zuiver aanvoelt gaat de beweging naar buiten, de wereld in.

Een tweede peiler is werkelijk in contact gaan.
Mijn ervaring is dat werkelijk contact onder andere naar afgestemde actie leidt. Door elkaar te leren kennen ontstaat er een samen zijn en een samen werken. Er is ook dat contact met het grotere, great spirit, god. Vanuit dat bezielde contact ontstaat richting.

Een derde peiler is samen iets neerzetten.
In het samen doen verdiept de band met jezelf en de ander. Het iets neerzetten is meestal meer een middel dan het doel. De paradox is dat door een doel te hebben er een pad van liefde kan ontstaan. Volg het verlangen wat voortkomt uit bezieling.

Een vierde peiler is plezier maken.
Humor en lachen zijn misschien wel de hoogste vormen van community. Het relativeert en verbindt. Het leven is vreugdevol.

Essentie in de wereld. Helderheid, kracht, koninklijkheid, liefde, vreugde, vasthoudendheid, lichtheid, ruimte, aanwezigheid, persoonlijke essentie, etc.

Door deze intentie van community building krijg ik bepaalde informatie binnen en kom ik op allerlei plekken waar dat bewust gebeurt. Op mijn werk experimenteren we bijvoorbeeld met het leefklimaat. We ontvangen justitiële cliënten die lang hebben vastgezeten in een sfeer van openheid en volwassenheid; zelf regels maken, een gebouw met een luxe uitstraling, mooie spullen, tijd nemen om zelf een traject vorm te geven, wezenlijk contact maken, etc. De enige niet justitiële setting in Nederland voor zo ver ik weet. Net een paar maanden open.

Op het Open UP festival zijn we een week met zes honderd mensen bijelkaar en bouwen we een festival op en af. De kern is een uur per dag met een vaste groep je gevoelens en gedachtes delen.

In mijn groepen gaat het over hoe kun je de liefde in jezelf vinden en dit in de wereld zetten.

Ik verlang er op dit moment naar om meer in het focusnetwerk te doen in Nederland, omdat het een vaardigheid is die iedereen in ieder geval zou moeten kennen. Ik heb ook een verlangen op om in Nederland gemeenschapszin te bevorderen. Ik zie dan sharing en muziek voor me. Naar verschillende plekken toe en mensen inspireren om dieper contact te maken en dat de wereld in te brengen.

Van de week was ik met een groep van ongeveer twintig mensen bij een concert. Ik kende er misschien drie. Niemand kende iedereen en iedereen kende wel een of meer personen in de groep. Er stond vanzelf een gevoel van gemeenschap tussen. Zo is de hele wereld met elkaar verbonden. We beginnen in een klein groepje en de sfeer van liefde dijt zich uit. Stapje voor stapje. Jij en ik hebben invloed daar waar we zijn en waar er contact is.

Oefening; deel je innerlijke wereld met minimaal 1 persoon.

Stel hier je vraag