fbpx

Cat story.

Olaf is een kat die een jaar geleden is komen aanlopen. Geen idee waar hij vandaan komt. De berg waar Healingmountain is heeft een paar huisjes en hij was niet bekend. Zijn bek stond helemaal scheef en hij werd niet geaccepteerd door de andere katten. Er was in de community twijfel om hem wel eten te gevan, want anders zou hij blijven hangen. Olaf besloot echter gewoon te blijven en werd uiteindelijk langzaam opgenomen in de community van mensen en katten. Hij was wild en wilde niet aangeraakt worden.

Elke dag proberen we contact met hem te maken. Ik kon op een gegeven moment tot 50 cm bij hem komen en hem dan aankijken. Dat lijkt hij fijn te vinden. Ook is hij aan zijn naam gewend en reageert hij positief wanneer we zijn naam noemen. Hij heeft een hele andere blik in zijn ogen dan de andere katten. Die van hem zijn zacht blauw en hebben iets triests en sereen. Zijn energie is traag. De andere katten hebben meer levendigheid en vuur. Olaf loopt ook rustiger. Drie weken geleden liep hij ineens mank. Niemand weet waarom. Af en toe lijkt het beter te gaan en dan loopt hij weer mank. De laatste twee dagen lijkt het weer goed te zijn. Er is een enorm herstellend vermogen van het lichaam. Zijn bek is in dit jaar ook steeds meer in een normale stand gaan staan.

Gisteren kwam Sarah-Michelle, een community member, met een filmpje waarin ze laat zien dat Olaf voor het eerst zichzelf laat aaien. Iedereen was blij en verbaasd. Dat is dan groot nieuws in de community. Het is een verhaal van heling. Zo gaat het ook met de mensen hier. Er is ruimte om op je eigen tempo jezelf over te geven aan de liefde en de natuur die er elke is.

Regen tijd.

In Oktober is de herfst hier begonnen en is er af en toe een frisse wind. Het is nu November en we hebben afgelopen week nog heerlijk op het strand gelegen en gezwommen. De komende week gaat het veel regenen. Hier betekent dat dat we hout gaan hakken en vooral klein aanmaak hout maken. Het vuur aanmaken om de kamers te verwarmen gaat vele malen sneller met dit kleine hout, waardoor het een hoge prioriteit wordt.

Wanneer het hier slecht weer is komt de natuur op je af. Mijn stemming wordt somber en de ruimtes wat rommeliger. Er is overal vocht, bedden kunnen wat klam zijn. Er zijn apparaten om de vocht uit de lucht te halen. Het doen van sharing en het verwarmen van de ruimtes is dan belangrijk, omdat iedereen de impact voelt. Zo werken we samen door deze periodes heen.

Zonnepanelen.

De zon voedt ook minder de accu’s bij grijs weer, waardoor de generaror dan vaker aan moet. Een generator is een motor die met draaiende onderdelen stroom aanmaakt en de accu’s kan opladen. Een generator loopt op benzine. Op dit moment zetten we deze rond 8.00 een uurtje aan. We hebben ook een nieuwe gekocht, omdat de oude begint te haperen. De electriciteit is belangrijk, omdat de water aanvoer gebeurt met pompen. Daarnaast natuurlijk voor het warm douchen en het opladen van telefoons. Zodra de electriciteit uitvalt is er alleen water uit flessen en warm water moet je dan koken. Dit gebeurt niet vaak, maar soms is dat de situatie.

Eco toilet.

Er is een eco toilet met als voornaamste doel om water te sparen. Het is een comfotabele wc in een houten gebouwtje met uitzicht op de bergen. De poep en plas worden in een grote bak opgevangen. Na elk wc bezoek strooi je met een schepje houtzaagsel er op. Dit ruikt heerlijk naar hout en voorkomt dat alles gaat stinken. Het houdt ook eventuele vliegen weg. Dit houtzaagsel halen we bij verschillende houtzagerijen die het ons gratis geven. De inhoud van het toilet wordt geleegd op het land. Op het land staan vijgen en carobe bomen.

Moestuin.

Op dit moment is er een behoefte om emer met voedsel verbouwen te doen. De community staat in eerste instantie in het teken van lichaamswerk en heling. Naast het draaiende houden en geld verdienen is er weinig tijd om het voedsel verbouwen serieus aan te pakken. De wintertijd is rustig en geeft tijd om de community weer verder uit te bouwen en plannen te maken.

Wintertijd.

Van april tot november is er relatief veel aanloop van mensen. Retraites, individuele verzoeken en dagjes mensen. Vanaf november wordt alles rustig en wordt het aantal mensen terug geschroefd naar ongeveer acht mensen. Deze zorgen dan voor de inkomsten en het noodzakelijke onderhoud. Het is ook een tijd om te experimenteren met onze individuele vormen van healing. Mijn droom is altijd geweest om plekken te creeren waar nieuwe technieken ontdekt en ontwikkeld kunnen worden, zoals Esalen. Deze behoefte heb ik lange tijd kunnen vervullen tijdens het organiseren van het Open UP festival. Dit festival is inmiddels ten einde gekomen en overgedragen aan anderen. Op Healingmountain vind ik deze energie weer terug.

Sexualiteit en verslaving.

Er wordt in deze comm-unity bewust om gegaan met misbruik van middelen en sexualiteit. De plek is in de kern vegetarisch, alcohol, weed en rookvrij. Ook het te snel met elkaar in intimiteit vervallen wordt bespreekbaar gemaakt. We zoeken voortdurend naar een bepaalde zuiverheid en dat is niet altijd comfortabel. Healingmountain is bedoeld om te helen en daar horen verslavingen niet of steeds minder bij. Deze richting hadden we ook bij Open UP en daar voel ik me goed bij. We kunnen wel eens afwijken en flink feesten (met psychedelica), maar we komen altijd weer terug op de basis.

Share This
Stel hier je vraag