samenbankDoor jezelf te verbinden met anderen ontstaat er contact met hogere staten van bewustzijn. Mensen kunnen elkaar helpen om liefde te voelen.

Verbinding begint bijvoorbeeld met het in elkaars ogen kijken of je aandacht afstemmen op het lichaam van de ander. Lichaam en in het bijzonder de ogen zijn contactorganen. Dat wordt vaak vergeten. Na het eerste contact moment is de volgende stap het voelen van de lichaamssensaties die het contact teweeg brengen. In deze intense beleving die gepaard kan gaan met allerlei gevoelens zoals angst voor intimiteit, minderwaardigheid, verlamming en liefde ontstaat er een energieopbouw in het lichaam. Blijf hier even en ervaar de heftigheid. De mate waarin jij ruimte geeft aan je innerlijke sensaties geef je ook ruimte aan de ander om er te zijn.

Wanneer er rust in het lichaam komt begin je te praten zonder te weten wat je wil gaan zeggen. Laat je inspireren door wat er komt. De aandacht is deels in het lichaam en deels gericht op het lichaam van de ander. Het is een brede staat van zijn.

Wanneer je in de stroom blijft van voelen en niet weten komen er meestal korte boodschappen met een duidelijk begin en een eind. Vaak is het een liefdevolle en helende boodschap of een verzoek aan de ander waardoor de verbinding de kans heeft om zich te verdiepen. De meest pijnlijke situaties uit het verleden komen tot liefde en dankbaarheid. Dit is de onderliggende levensstroom van het universum en dus van jou.

Dit kun je toepassen bij je familie, vrienden, collega’s op het werk en op straat. Het maakt het leven een stukje mooier. Door te communiceren vanuit het hart in het dagelijkse leven geef je het voorbeeld aan anderen dat het gewoon kan zijn. Dit zijn kleine dingen die we zelf kunnen doen voor een betere wereld.

Stel hier je vraag