Wat jij bent is ruimte

Het is eenvoudig om jezelf te ervaren als ruimte, omdat je het bent. Het enige wat je hoeft te doen is de ruimte die je bent op te schonen. Dit kun je doen met een aantal vragen waarbij je het lichaam gebruikt.

No body lies.
Wanneer het lichaam een vorm van lijden of pijn aangeeft betekent dit dat er iets niet klopt. Door het lichaam op een bepaalde manier te raadplegen geeft het zelf antwoorden over hoe je jezelf weer goed kunt voelen of hoe je jezelf heelt.Het lichaam weet hoe jij je goed kan voelen en hoe je jezelf kunt ervaren als ruimte. Het opschonen werkt in allerlei situaties van ernstige ziekte tot dagelijkse stress.

De oefening.
Optioneel: herinner je een situatie waarin je jezelf helemaal goed voelde. Voel die situatie in je lichaam.

Stel jezelf de volgende vraag en neem een paar minuten per stap om te ervaren. Laat de antwoorden uit het lichaam komen;

1.wat zit er op dit moment tussen jou en je volledig goed voelen in?
2.er komt een thema boven (houdt afstand en plaats het voor je neer)
3.herhaal stap 1 en 2, totdat er niets meer opkomt (meestal 4-8 onderwerpen)
4.wanneer er geen thema meer opkomt tussen jou en je volledig goed voelen, vraag je jezelf of er nog een achtergrond gevoel is? Zo ja, plaats deze naast de thema’s.
5.nadat alle thema’s en een eventueel achtergrondgevoel benoemd zijn is er schone ruimte, openheid, helderheid (kijk of dit zo is)
6.welk beeld, woord, gebaar of kleur past bij deze ruimte?
7.resoneer tussen dit handvat en het gevoel van ruimte
8.vraag de felt sense wat de volgende stap is? of hoe je meer van deze ruimte kunt krijgen?
9.je kunt nog kijken of je jezelf kunt ervaren als de ruimte

Stel hier je vraag