De drie meest voorkomende blokkades in het zoeken naar ontwaking zijn; 

In mijn eigen zoektocht en in het begeleiden van anderen ervaar ik drie veel voorkomende blokkades in het proces van ontwaken.

Blokkade 1 Het maken van een ideaalbeeld

In het denken zijn er allerlei beelden over hoe een ontwaakt persoon er uit ziet en hoe hij of zij doet. Deze denkbeelden houden je weg van ontwaking. Ontwaking is door geen enkel beeld te vatten.

Blokkade 2. Met halve aandacht ermee bezig zijn

Wanneer je jezelf wil realiseren als het Absolute, Bewustzijn of Liefde dien je de patronen van jouw persoonlijkheid te doorzien. Dat vergt (tijdelijk) al je aandacht. De meeste zoekers doen het part time en nemen het niet serieus. Hoe hongerig ben je?

Blokkade 3. Het zoeken met het denken

Denken brengt je tot een bepaald punt in je zoektocht naar ontwaking. Ergens zul je het denken achter moeten laten, omdat het op een gegeven moment een gesloten systeem wordt (subtiel spiritueel ego). Alle concepten zijn helder en er is nog steeds geen twijfelloze ontwaking. Er knaagt iets. Ontwaking is een direct en conceptloos inzicht. Mijn ontdekking is dat door het ervaren van lichamelijke sensaties je voorbij het denken gaat. Het enige wat je hoeft te doen is het lichaam op de juiste manier gebruiken. Dit heb ik uitgeschreven in een Inquiry protocol.

Stel hier je vraag