Gisteren had ik een afspraak met een van de oprichters van circling europe. Het was in een cafe en het contact verliep op een circelende manier; lange stiltes, meditatief ervaren van het contact en woorden in rust laten ontstaat. Na verloop van tijd ging het lichaam meer en meer meedoen. Rekken, strekken, hangen en bewegen. Op een gegeven moment voelde het als een volledige belichaming van het goddelijke. Krachtig, ruim en tegelijk persoonlijk intiem. Er ontstond aantrekkingskracht naar hem toe en een impuls om fysiek uitreiken. Tegelijk een inhouden, bewustzijn van de ruimte waarin we zaten, schaamte en verwarring. Ik merkte dat mijn lichaam zich overgaf aan een stroom van liefde. Ik maakte op dat moment voor mijn gevoel contact met de kern van circling. Het is de stroom van ruime onpersoonlijke liefde die zich een weg in de wereld baant via lichaam, denken, voelen en contact. Ineens stond ik in dienst van deze (circling) energie in plaats van dat ik iemand ben die aan circling doet.

Er was van alles te zien en de kern is dat ik geleid word. En dat ken ik maar al te goed. Zo kwam ik bij leraren, bepaalde boeken, bepaalde mensen en tot Zelfrealisatie. In dit geval brengt de circling energie ons samen. In het dagelijkse bestaan nodigt hij mij uit voor het circling festival en ik hem voor het OpenUP festival, maar wat er gebeurt is groter. Het gaat over het belichamen van iets nieuws; werkelijk contact tussen mensen. In de Authenticiteitcirkel ontstaat dit in de vertraging en het volgen van de vijf peilers.

Er is een subtiel en belangrijk verschil tussen beschikbaar zijn voor alles wat is en beschikbaar zijn als alles wat is. Bij het woordje voor is er iemand en dat wat is. Bij het woordje als is er een samensmelten van alles wat is. Voor diegene die het Focussen naar Essentie kennen is het een variatie op de Absolute vraag, stap 9, kun je jezelf ervaren als dat alles?

Circling, Focussen naar Essentie en Authenticiteitcirkel zie ik steeds meer als de nieuwe vormen van Nederlandse satsang, omdat het de weerstand tegen autoriteit omzeilt. Het zijn vormen waarin Zelfrealisatie tot uiting komt zonder spiritueel leraar. Dat kan, omdat je al gerealiseerd bent.

[wysija_form id=”2″]

Stel hier je vraag