Authentieke spiritualiteit is revolutionair. Het is de integratie van meditatie, therapie, coaching en filosofie. Het gaat niet over je goed en veilig voelen, maar over alles ervaren en echt zijn.
 
De huidige culturele en spirituele normen van aardig, veilig en gelijkwaardig zijn leiden wat mij betreft niet (meer) naar een duurzame verandering in onze manier van samen leven. Ik denk dat groei in deze tijd ligt in alles voelen, jezelf uitspreken in je anders zijn en verantwoordelijkheid nemen voor wat jou stoort in de wereld.
 
Authenticiteit en spiritualiteit hebben een directe link met elkaar en het voelen van het lichaam. In de authenticiteitcirkel (circling) en satsang oefen ik met het belichamen van wat ik zeg. Soms is dat weinig text, soms wat meer. Wat ik ontdek is dat het steeds gevestigd is in het lichaam. Het lichaam is voortdurend in contact met de omgeving en mijzelf. Het is superintelligent. Denken en praten komen voort uit het lichaam. Vandaar dat het belichamen zo belangrijk is. Wanneer je kennismaakt met de techniek Focussen naar Essentie ervaar je direct hoe het lichaam werkt. Briljant.
 
Waar het om gaat is dat we als mensheid alleen verder komen wanneer iedereen zichzelf laat zien. Dat is de enige manier om elkaar en de complexiteit van het leven te begrijpen. Ontwaking is simpel, het is de groei van het mens zijn dat complex is. Evolutie is steeds weer het integreren van het oude en verdergaan. Deze complexiteit is voor het denken alleen te volgen wanneer er ontwaken is, omdat dit een niet weten brengt. Vanuit dit niet weten kan alles steeds weer (conceptueel) opgebouwd worden.
 
Concepten of gedachtes zijn zeer waardevol, omdat het een bewust zijn geeft aan patronen. Door patronen bewust te beleven en te gebruiken ontstaat er groei. Elk perspectief wordt op den duur weer corrupt en dient overstegen te worden. Eindeloze groei.
Het gaat individueel en collectief over de belichaming van levensenergie. Door het indrukken van deze levensenergie ontstaat het schaduw en trauma werk van dader, slachtoffer en redder. Het gaat om je eigen waarheid en grenzen in de openbaarheid brengen. Wanneer alles openbaar wordt stroomt het leven en daarmee de evolutie. Wat vind jij echt belangrijk? Wat zijn je dieptste behoeftes? 
Stel hier je vraag