Zelfrealisatie is de realisatie dat jij bewustzijn bent (niets). Jij bent ook het lichaam, ervaren en de manifestatie (alles). Zelfrealisatie gebeurt elke seconde door het lichaam, denken en voelen heen.

De uitgangspunten van zelfrealisatie zijn;
1.je bent al wat je bent
2.het is hier en nu (onmiddellijk)
3.het is alleen door jou (in de wakkere staat) te realiseren
4.het is niet met het denken, voelen of ervaren te realiseren
5.het Absolute of Waarheid is wat er nu is

De context voor het dagelijkse leven;
1.het is een zero sum game (in essentie is er niets te halen in de wereld van ervaring)
2.het dient slechts 1 doel en dat is Zelfrealisatie.

1.Stressreductie (materiele lichaam)
Het lichaam kent stress, omdat het wil overleven. De reactie is flight, fight, freeze of collapse. Wanneer er stress in het lichaam is werkt het onderscheidingsvermogen van het intellect niet goed en is het in de meeste gevallen zeer moeilijk om jezelf te realiseren.

Ik gebruik de techniek verbonden ademen om lichamelijke ontspanning en geestelijke helderheid te creeeren.

2.Houding (subtiele en causale lichaam)
De enige reden van stress is dat je de ervaring van dit moment niet wil hebben. Dit kent vele varianten; je krijgt niet wat je hebben wil, je hebt wat je niet wil, je wil anders zijn, de ander of de wereld moeten anders zijn, etc. Er is een innerlijke zachte/open houding nodig waarin niets veranderd hoeft te worden en je alles ervaart zoals het is. Zelfs de uiteindelijke liefdevolle wijze stemmen en gevoelens zijn niet wat je bent.

Ik gebruik de techniek focussen om te vertragen en de ervaring in het moment subtiel te ontleden.

3.Zelfherinnering (bewustzijn)
Wanneer het lichaam en de mentale houding ontspannen zijn wordt het mogelijk om jezelf als bewustzijn (en daaraan voorbij) te herinneren. Dit is in het begin een superactieve bezigheid. Op een gegeven moment gebeurt de zelfherinnering elke seconde vanzelf.

Ik gebruik de vraag; wie of wat ben ik? en de instructie; verblijf in conceptloze aanwezigheid ik ben om te wennen aan Zelfrealisatie. Vanuit dit inzicht is er geen enkele beoefening of onderzoek nodig.

Stel hier je vraag