Autonomie is iets raars. Het is energetisch te ervaren als een doordringende onverwoestbare zachte kracht. Vanuit deze transparante krachtige aanwezigheid blijven de unieke concepten en gevoelens die bij het lichaam horen intact waardoor er een persoonlijke vorm blijft bestaan. Er is alleen geen angstige afhankelijkheid meer. De persoon is volledig aanwezig en vrij. Er is genieten, helderheid, kracht, rust, overzicht en een twijffelloos weten dat je bewustzijn bent. Het is in zekere zin een eenvoudige ervaring, het gebeurt alleen niet altijd en niet bij iedereen.

Een autonoom persoon heeft niets nodig en hoeft daarom ook niemand te manipuleren. Een autonoom persoon volgt zijn of haar eigen levensstroom zonder de verbinding te verbreken met anderen en de wereld.

Een manier om deze laag in jezelf te vinden is subtiel de aandacht in het lichaam vestigen en patronen te gaan waarnemen (inquiry). Dit kunnen relatie, werk of verantwoordelijkheids patronen zijn. Je kunt dit onderzoek voortdurend in je dagelijkse leven doen.

Uiteindelijk word je bevrijd van al je objectrelatie patronen en rust je in aanwezigheid (ik ben). Vanuit deze aanwezigheid ontstaat de elke seconde weer een Persoon van Zijn. Een in het moment levend en autonoom functionerend wezen met een unieke uitingsvorm.

Stel hier je vraag