maksiem1Het doel van de leraar is jouw je eigen verbinding met Zijn weer te laten ervaren. Een tijdelijke versmelting met de leraar kan hierin behulpzaam zijn, maar het doel blijft autonomie en verbinding met het goddelijke. Het goddelijke is niet esoterisch of vaag, het is wat er nu gebeurt. Het dagelijkse leven.

Wanneer je alle hechting aan verlangens en voorkeuren opgeeft is er een volledige aanwezigheid in dit moment. Alles is zoals het is. Moeilijkheden en het niet ervaren van eenheid of Zijn horen bij het leven. Door deze vervreemding te onderzoeken ontstaat er vanzelf verbinding en eenheid.

Een totaal rusten in de ervaring van dit moment, dat is wat de leraar je wil laten zien en ervaren.

Kijk naar je hoop ten aanzien van de leraar. De projectie op de ouder. Wanneer ik dicht bij hem of haar ben dan komt alles goed. Dat zie je veel gebeuren in de leraar en leerling verhouding. In die zin is er geen hoop. Er is niemand die jou vrij maakt. Dat kan jij alleen door de weerstand van de persoonlijkheid op te geven in elk moment. De kracht ervaren achter alle beweging en dan jezelf ervaren als die kracht zelf.

Wanneer er geen vergelijken meer is dan ga je bewegen van binnenuit. Het lichaam is gemaakt van Zijn en is voortdurend in contact met het geheel. Richting en vrijheid zit in jou.

Stel hier je vraag