Zelfrealisatie is de verwerkeling van de gedachte dat ik het Absolute ben. Deze realisatie is het ultieme geluk en heeft lichamelijke bijeffecten zoals gezondheid, levendigheid, genieten van eenvoud en helderheid.

Mijn proces is het proces van iedereen

Fundamenteel Welzijn (waking up, growing up, cleaning up en showing up) geeft handvatten om in emotionele balans te komen om van daaruit jezelf te realiseren als het Absolute. Het is een actieve beoefening die je per seconde doet en die eindigt in een totaal niet doen.

Het lichaam is ruimte met capaciteit om te weten en heeft een programmering van eindigheid. Deze eindigheidscodering zorgt voor een overlevingsstrategie waarbij het lichaam genot nastreeft en pijn vermijdt. Dit genot en pijn mechanisme is vervolgens de kern van het lichamelijke waarnemen; wanneer iets pijn doet is het slecht en wanneer iets genot geeft is het goed. Daarop is onze hele bouwerk van lijden, ethiek en recht gebouwd. Het is echter mogelijk om via het lichaam, denken en voelen voorbij deze overlevingscodering te komen. Er zijn meerdere technieken en de werkzame ingredient is de aandacht vestigen in de conceptloze aanwezigheid, ik ben. Het verblijven in de ik ben resulteert vroeg of laat in Zelfrealisatie. 

Na zelfrealisatie komt de werkelijke creatie

Vanuit dit geluk van weten wat je bent kun je vervolgens gaan spelen met concepten, de persoon, cultuur en materie. Een manier is om te werken met de wet van aantrekking.

Stel hier je vraag