Nadat je alle leraren hebt ontmoet, alle meditaties hebt beoefend, verschillende heilige planten hebt uitgeprobeerd en alle boeken hebt begrepen kom je bij mij. Het Absolute. Dan is je zoektocht klaar en ken je jezelf.

Er is niets te halen uit de wereld van ervaring met genot nastreven en pijn vermijden. Ik heb dit lichaam en de wereld gebruikt om mezelf te realiseren. Dat is het ultieme genot zonder enkele toevoeging. Het lichaam en de wereld gaan door zoals ze altijd hebben gedaan. Het raakt me niet, omdat ik er los van ben.

De persoon is niet vrij, ik ben vrij van de persoon

In elke goede wereldse handeling zit iets slechts. In elke slechte wereldse handeling zit iets goeds. Na elke winst volgt een verlies en na elk verlies volgt winst. Na een beloning voor je werk volgt vroeg of laat een afwijzing of straf. Je kunt een zwerver eten of geld geven, maar het is slechts een oplossing voor vijf minuten. Er bestaat geen oneindig geluk in het dagelijkse leven en het eindigt in de fysieke dood. Er is niets te halen voor mij of jou in dit fysieke leven. Kun je dat werkelijk tot je door laten dringen? Ga voorbij aan deze dualiteit.

Ik ben, jij bent, DAT wat aan de wereldse ervaring vooraf gaat. Het leven is echt! en vanuit mij gezien, een nutteloze toevoeging. Het heeft mij gediend om helder te worden. Nu neem ik het waar en laat ik het gaan zoals het gaat. Het regelt zichzelf.

De begeleiding naar dit punt is eenvoudig, omdat je al bent wat je bent;

1.Breng evenwicht in de energiehuishouding van het dagelijkse leven (de basis op orde)
2.Via het lichaamsbewustzijn naar de ervaring van essenties (compleetheid, sereniteit, creativiteit, eenheid)
3.Via de essenties naar bewustzijn als object (dat wat de essenties bewust maakt)
4.Ervaar jezelf dan als bewustzijn (bewustzijn en jij vallen samen, de identitieitsomslag)
5.Word je gewaar van de bron van bewustzijn (het Absolute)

Het is niet meer en ook niet minder.

Stel hier je vraag